yin nath.jpg
 
IMG_7698.jpg
 
 
michigan-med-l-acupressure%401x+%281%29.jpg
 
 
william-farlow-319616-unsplash.jpg
 

KUNDALINIYOGA med Jenny

Kundaliniyoga är en kraftfull men samtidigt enkel form av yoga som arbetar med kroppen, själen och sinnet.
Kyndaliniyoga består av rörelser, andningstekniker samt olika typer av meditationer.
Det handlar om enkla, kraftfulla tekniker för avslappning och koncentration, utformade för att passa alla människor.

Vem passar kursen för?
Kundaliniyoga passar för både nybörjare och mer erfarna yogautövare. När du vill stärka dig mentalt, öka energin i kroppen och minska på stress. Skapa en balans i kropp, själ och sinne.

 

YIN- & YANGYOGA med Elin i Djurås by

I Yin- och Yangyogan så strävar vi efter att skapa balans! Balans mellan rörelse och stillhet, flöde och lugn, energi och återhämtning, yin och yang. Det gör vi genom att förenar närvaro, mjuka och flödande qigong- och yinyogaövningar samt djupgående andning.

Under varje pass så strävar vi efter att öppna kroppen långsamt och fylla på med ny frisk energi (kallad Qi eller prana). Vi arbetar utifrån kroppen energibanor och flöden, så kallade meridianer, för att släppa taget om djupa spänningar, smärta och blockeringar i vår kropp och vårt sinne.    

Effekten efteråt kan därför kännas som effekten efter en akupunkturbehandling. Det är en oerhört avkopplande samtidigt energigivande yogastil som alla, oavsett tidigare erfarenhet, kan utföra.

Beroende på väder och värme så kommer vi när det tillåter att yoga utomhus!

 

YINYOGA MED AKUPRESSUR med Elin

Yinyoga med akupressur är en återhämtande och terapeutisk yogakurs som handlar om att balansera, släppa taget och skapa stillhet för kropp och sinne. Vi sjunker ner i vilsamma yinyogapositioner en längre stund och för att förstärka varje övning så stimulerar vi samtidigt olika akupunkturpunkter på kroppen med hjälp av stilla tryck, mjuk massage eller knackning. Detta gör att vi får en kraftfull läkande effekt på både kropp och sinne.

Kursen kan med fördel kombineras med Qigongkursen.
Beroende på väder och värme så kommer vi när det tillåter att yoga utomhus!

 

QIGONG med Elin

Qigong är en mjuk träningsform som härstammar från den Kinesiska medicinen där vi genom en serie stående rörelser öppnar kroppens energibanor, stärker vår andning, stillar vårt sinne, stärker våra inre organ och ökar rörligheten i vår kropp. Vi skapar en djupgående balans mellan stillhet och rörelse, mellan Yin och Yang.

Varje serie rörelser vi utför har ett specifikt syfte och vi utför alla rörelser i ett stilla och närvarande sätt. Kursen passar dig som nybörjare.

Kursen kan med fördel kombineras med Yinyoga med akupressur.
Beroende på väder och värme så kommer vi när det tillåter att göra Qigong utomhus!

HATHAYOGA blandad med Nathalie

Hathayoga blandad är en fysisk yogaform där vi kombinerar mjuka, statiska övningar med dynamiska, kraftfulla övningar. Vi stävar efter att förena vår fysiska och mentala del. Under passet så sammankopplas asanas (yogaövningar), andnings-, och meditationstekniker.

Vem passar Hathayoga för? 
För dig som vill ha en mer fysiskt utmanande och stimulerande yogaform som ökar din kroppsmedvetenhet, din styrka och balans. Passen passar dig med tidigare erfarenhet av yoga.